ЦСКА потвърди с официална декларация информациите от тази сутрин, че клубът има спусната от ФИФА забрана да не прави трансфери до 2016 г. Причината е дълг към футболистите Нилсон Антонио и Бернардо Тенгариня в размер на 500 000 долара, а от тяхно и свое име имаше заведено дело в световната футболна централа Дуарте Коща. Оказва се, че комисия във ФИФА е отсъдила във вреда на ЦСКА, а месеци наред се смяташе, че "червените" ще спечелят казуса.

Така ЦСКА се нарежда до "Барселона" - испанският гранд получи същата санкция преди броени дни. Забраната важи за два трансферни прозореца, като влиза в сила от зимата на 2015-а и продължава точно 12 месеца. А във въпросната декларация клубът от Борисовата градина заявява, че ще обжалва в Лозана. Това е последната инстанция, независимо какво ще е решението.

Същевременно "червените" шефове хвърлят вината към своите предшественици и им отправят обвинение в корупция. По всичко изглежда, че напрежението по тази ос тепърва ще расте.

Вижте пълния текст на съобщението:

Армейци,

Решението на Камарата за разрешаване на спорове на ФИФА по случаите Нилсон Антонио и Бернардо Тенгариня срещу ПФК ЦСКА ще бъде обжалвано от ПФК ЦСКА пред Арбитражния спортен съд в Лозана. Обжалването и пледоарията ще се изготви от адвокат Борис Колев в следващите няколко дни. Смятаме, че имаме достатъчно аргументи да спечелим делото, което е водено от същите лица, които фалшифицираха подписа на Гуидо ди Вани.

Същевременно, това е поредният случай от престъпните и некадърни действия на бившите управленци от Титан. Колкото и да плащат на определени медии, техните деяния ще бъдат наказани от историята и феновете. Случаят с Антонио и Тенгариня е фрапиращ, както и много други случаи с такива футболисти и техните агенти, които са подписвали договори без състезателите въобще да са играли за армейския клуб. Състезателят Нилсон Антонио е играл 7 мача, а Бернардо Тенгариня – 6.

Медиите и обществото ще бъдат запознати с най-скандалните случаи от безобразията на лицата И. Иванов и Д. Борисов и тяхното обкръжение. Армейският клуб страда и все още ще страда от скандалните действия на бившите управници.

Жалко е, че компетентните държавни органи продължават да мълчат по въпроса. Обръщаме се към всички фенове за категорична и масова подкрепа срещу бившите управници за намесата на компетентните държавни органи.

ЦСКА няма да се огъне! ЦСКА побеждава и ще продължава да побеждава!

УС на ПФК ЦСКА АД