"Лудогорец" записа второ поредно поражение в груповата фаза на Лига Европа - 0:1 като гост на "Цюрих". Капитанът Виктор Палсон реализира в 84-ата минута с глава.

Преди две седмици "орлите" загубиха с 2:3 от "Байер" (Леверкузен), а водеха с 2:0.

В другия мач от гр. А германският отбор би АЕК (Ларнака) с 4:2. Така "Байер" и "Цюрих" имат по 6 точки, а кипърците и "Лудогорец" има 0. За последния ни оцелял представител в евротурнирите предстоят два мача с АЕК, първият от които на 25 октомври в Ларнака.

Българският шампион се представи незадоволително на швейцарска земя, може да се каже - беззъбо. Може би най-справедливият резултат щеше да е 0:0, но "Лудогорец" направи много малко в атака.

Треньорът Пауло Аутуори заложи на новото бразилско попълнение Жуниор Брандао. Личи, че младият футболист още се сработва в новия си тим. Липсваше скорост и изненада в действията на българския състав.

"Лудогорец" можеше да поведе в 25-ата минута, когато Марселиньо не уцели вратата от чиста позиция. Това бе най-добрата възможност и за двата съперника за 90-те минути. Срещата бе лишена от зрелище - на полупразния стадион в Цюрих противниците повече опитваха да не загубят.

Домакините се възползваха от единствената си ситуация в 84-ата, когато Палсон стреля неспасяемо след центриране отляво. Сега предстои малко по-дълга пауза заради националните отбори.