Intel и рапърът Фифти сент се обединяват, за да създадат най-умните слушалки? Вярно е. Технологичният гигант ще използва марката музикални аксесоари SMS Audio на музиканта, за да направи "първата отчитаща сърдечния ритъм персонална аудио система, която сближава ежедневия начин на живот и технологичните иновации за изключително фитнес изживяване".

Биометричните слушалки SMS Audio BioSport In-Ear с микропроцесор и сензори от Intel, ще дават висококачествен звук, докато тичате или пухтите на лежанката във фитнеса, като в същото време събират информация за вашите жизнени показатели и физическото ви развитие.

Джаджата измерва сърдечния ритъм с оптичен сензор и няма нужда от батерии и съответно, зареждане, защото мониторингът на пулса се захранва от стандартния 3,5-милиметров аудио жак. На кабела има и микрофон, така че може да се използва и като хендсфри.

Другото удобно нещо е, че слушалките са водоустойчиви, така че ще може да тичате с тях и под дъжда. Имат и допълнителна гумена кукичка, с която се захващат удобно в ухото, без да е необходима допълнителна лента. Освен това данните от тях се събират в смартфона и се синхронизират с популярното приложение RunKeeper, където да гледате вашия напредък.

Излизат на пазара през последното тримесечие на тази година, цената им още не е обявена.