Григор Димитров отказа участие на започващия в понеделник турнир от серията Мастърс 1000 в Шанхай. На този етап не е известно каква е причината за решението на българина, но според информация на Tennis24.bg той изпитва болки в глезена.

Оттеглянето на Григор Димитров ще му коства и нова загуба на точки, след като миналата година той достигна до четвъртфиналите в надпреварата. Мястото на българина в основната схема ще заеме Андреас Сепи. В понеделник Гришо ще е вече девети в света, тъй като от осмата позиция ще го измести Кевин Андерсън.

Оттеглянето на Димитров от Шанхай означава, че като №8 поставен в схемата ще бъде Кей Нишикори, който ще има привилегията да стартира директно от втория кръг.  

Аут от турнира са още играчи като Рафаел Надал, Анди Мъри, Давид Гофен и Томаш Бердих, които също лекуват травми. Онзи ден Гофен обяви, че за него сезонът е приключил.

Жребият за основната схема ще бъде изтеглен в събота сутринта. Шампионът от миналата година Роджър Федерер и претендент №1 за титлата Новак Джокович вече пристигнаха в Шанхай, тренират и се срещат с почитатели.

А Григор се завръща в Европа, където са последните големи турнири за годината.