Знаете някои неща за Джон Готи. Той е може би последният голям бос на мафията в Ню Йорк, няколко години е бил начело на клана Гамбино, преди да влезе в затвора през 1992 г. с 13 тежки криминални присъди. Десет години по-късно умира от рак на гърлото.

За него има сериали и филми, възпяван е в песни. Популярната група "Фън лъвин криминълс", която е идвала в България четири пъти, за последно в края на миналата година, има "парче", в което призоваваше Готи да бъде освободен, защото е... Краля на Ню Йорк.

Джон Готи, някогашният бос на мафията в Ню Йорк

Сега обаче ще ви срещнем с внука на бившия дон, който носи неговото име - 24-годишният Джон Готи III. Той е спортист, занимава се със свободни боеве - ММА.

"Името? Свикнах с него и с цялата работа. Получавам едни и същи въпроси през целия си живот, казва третият Готи в интервю за сайта MMA Fighting. - На този етап от живота си просто приемам нещата. В същото време вървя по свой собствен път, искам да постигна мои си неща с тежка работа и отдаденост. Гордея се с името си. Това е моето име. И искам да го представлявам достойно, независимо дали печеля, губя или завършвам наравно."

Джон Готи III има добра физика за категорията си (183 см, 77 кг). Той е в началото на професионалната си кариера, до момента има две победи от два мача. През миналата година би Джони Адамс, а на 4 май даде само 32 секунди на Еди Хаус. Според MMA Fighting балансът му като аматьор е 5:1.

Боецът спазва много строга диета и режим. Той не докосва цигари и алкохол. Има трима персонални треньори, двама от които го обучават на бокс и кикбокс. Денят му е подчинен на кариерата. Сутрин започва с борба и джу-джицу, след това тренира за сила, прави йога и стречинг... Според "Ню Йорк поуст" мазнините в тялото на Готи са 5 процента, което е много впечатляващо.

Джон Готи III

Джон се е запалил по този спорт покрай своя баща, известен като Джон Готи-младши. Спомня си, че когато баща му излязъл от затвора, много искал да прекарва повече време с него. Една вечер първият наследник на дона седнал на гледа голям мач по ММА и Готи III почнал да се вълнува от този все по-популярен спорт. Това се случва през 2006 г.

Преди четири години спортистът казва първо на баща си с какво иска да се занимава и получава подкрепа. Готи-младши инвестира в мечтата на момчето си.

"Щастлив съм, че той е на 100 процента зад мен. И е един от най-големите ми фенове. Без него пътят ми щеше да е много по-труден", казва състезателят.

И добавя, че винаги е искал да се занимава със спорт, никога не е бил изкушен от улицата или от нещата, с които хората свързват прочутия му дядо. Наслаждава се на целия процес, не само на боя. Обича всички детайли, свързани с подготовката, храненето и т.н.

"Животът му сега е в ММА. Трудно ми е да гледам, но съм безкрайно горд с него. Той е моят герой, а не аз неговият, ОК?!", уверява таткото.

И продължава: "Джон не е много общителен. Той принадлежи на залата. Приятелският му кръг е много, много малък. Не се разкрива лесно, малцина го познават. Но пък тези малцина го подкрепят и обичат. Семейството му също е зад него, така че той е благословен."

Това последното със семейството стои типично по италиански.

Джон Готи III е задавал много въпроси като дете - свързани с дядо му и баща му. Пред неговите очи баща му е бил по съдебни зали и в медиите. Той и братята и сестрите му (шест деца) са станали свидетели на много нелицеприятни и трудни за разбиране в крехка възраст неща. Спортистът казва, че там някъде си е дал сметка, че иска различен живот. И че най-щастливите му моменти са били тогава, когато е заварвал Готи-младши у дома.