"Не винаги се съгласявам с туитовете на съпруга ми Доналд Тръмп", заяви първата дама на САЩ Мелания пред сфинкса в Кайро, съобщи Би Би Си.

И допълни:

"Но му казвам, че честно изразявам мнението си".

Мелания Тръмп приключи снощи африканската си обиколка с посещение в Египет, където разгледа пирамидите и сфинкса в Гиза, предаде ДПА.

 


Край пирамидите първата дама описа пътуването, която отведе също така в Гана, Малави и Кения, като "изумително". 

Тя отговори и на критиките, разразили се около бялата шапка, която носеше в Найроби, оприличена от мнозина на корковите шлемове, носени от европейските колонизатори в Африка. 

"Това, което правя е много важно; това, което правим с американската помощ и това, което аз правя с моите инициативи. Иска ми се хората да се фокусират върху това, което правя, а не върху това, което нося", каза Мелания Тръмп. 

Шапката, предизвикала бурните коментари.

Тя пристигна в Египет по-рано днес. 
С бежов блейзър, черна вратовръзка и бели свободни панталони, първата дама слезе от самолета на международното летище в Кайро, където бе посрещната от съпругата на президента Абдел Фатах ас Сиси - Ентисар ас Сиси. 
В Кайро първата дама се срещна с египетския президент, с когото разговаряха около час.

Мелания с Ас Сиси и съпругата му.

В Египет вчера бе национален празник, през който страната отбелязва годишнината от войната срещу Израел през 1973 година. 
Египет е важен арабски съюзник на САЩ. Отношенията между двете страни се затоплиха от идването на власт на Доналд Тръмп миналата година след напреднат период при предшественика му Барак Обама.

Американската първа дама Мелания Тръмп се изказа положително за съдия Брет Кавано и заяви, че се радва, че както той, така и обвинителката му, са имали шанса да бъдат чути, предаде Ройтерс.
Кавано, който е обвинен в сексуално насилие, но отрича твърденията, бе утвърден вчера за съдия във Върховния съд от Сената.
При посещение в Кайро в рамките на обиколката си в Африка Мелания Тръмп отбеляза, че по време на пътуването й не е ставало въпрос за негативните коментари за африканските страни, приписвани на съпруга й, президента Доналд Тръмп.

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп нахрани слончета по време на посещение на национален парк в Кения, предаде Асошиейтед прес. Целта й е да привлече внимание към усилията за опазване на околната среда.
Първата дама се разсмя, след като едно от слончетата направи внезапно движение и за момент тя загуби равновесие. Тя нахрани с изкуствено мляко две слончета, отгледани в Националния парк и погали други две по гърба и ухото.
Кения бе третата страна, която първата дама посещава по време на обиколката си в Африка, която е и първото й самостоятелно пътуване в чужбина след встъпването в длъжност на президента Доналд Тръмп. Тя вече посети Гана и Малави.

Освен това първата дама на САЩ научи повече за предприетите от Кения стъпки за опазване на биоразнообразието и отиде на кратко фотосафари. Тя направи снимки на животни и наблюдава с бинокъл зебри, жирафи, антилопи, носорози и хипопотами.
По-късно тя да посети сиропиталище и да гледа детско представление в Националния театър в Найроби.

Посещението на Мелания е фокусирано върху благосъстоянието на децата, образованието, туризма и опазването на околната среда. Тя подкрепи работата на Агенцията за международно развитие на САЩ, чийто бюджет според съпруга й трябва да бъде съкратен с близо една трета. Конгресът обаче пренебрегна двете предложения на Тръмп, отбелязва АП.

Мелания си тръгва от Кения.

Посещението на Мелания Тръмп в Африка не предизвика особен ентусиазъм и масови събирания, отбелязва Франс прес. Кения, където е роден бащата на предишния президент на САЩ Барак Обама, е една от страните, където Америка и Тръмп имат най-висока популярност. Според проучване на американския изследователски център "Пю" 70 на сто от кенийците имат положително мнение за САЩ, а 56 на сто изпитват доверие към Тръмп, съобщава БТА.