Неделя по обед. В социалните мрежи започват да се появяват снимки - на майстори, които усърдно работят пред столичния храм "Св. Седмочисленици" по... подмяна на прясно сложената нова настилка.

Спорните плочи, сравнявани с плочки за баня, с настилка като за автогарата в Самоков и с какво ли още не, биват пренареждани. Много граждани решиха, че плочките се подменят с нови - едноцветни. Впоследствие стана ясно, че това не е така.

"Параноична шизофрения или шизофренна параноя!", коментираха в мрежите.

На запитване на бТВ от Столична община отговориха, че в градинката около църквата все още продължават дейностите по поставяне на настилката, изграждането на осветлението, поливната система, водопровода и канализацията, изграждането на детската площадка, както и участъци, които са върнати на възложителя. Оказа се, имало забележки по начина, по който са наредени и сега настилката се "изглажда".

Пренареждането на плочките, възмутили мнозина заради естетическия вид на парка пред храма, идва само ден, след като проектантът Иво Пантелеев от архитертурно студио АДА обяви колко ги харесва, а общински съветници от ГЕРБ, зам.-кметове и депутати на управляващата партия се впуснаха в защита на проекта в тв студиата.

То идва и след провелия се в петък протест пред сградата на общината, провокиран не само от градинката пред "Седмочисленици", но и заради некачественото до момента изпълнение на ремонтите по ул. "Граф Игнатиев". От СО и строителят "Джи Пи Груп" уверяват, че обектът ще бъде сдаден в перфектно състояние като крайният срок е пролетта на 2019-а.