Аз съм убеден, че колегите от криминална полиция и прокурорите в Русе ще разкрият това убийство. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на Национално съвещание на МВР във връзка с убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова.

"От това, което знам, от многото ДНК материал, който има съм убеден, че е въпрос на време да го изкарат. Моля ви да не ги пресирате. Най-добрите криминалисти сме пратили там", каза Борисов.

ДНК-то от убийството в Русе е дадено сутринта, но още се чака.

Борисов каза още, че "прокуратурата е господар на досъдебното производство, но тя ще бъде едно деловодство, ако не работят добре службите".

"Така като ви гледам през последните две години областен директор не сме сменяли или ръководител на служба. Има израстване в някои от тях до министър, но от този състав нямам спомен за последните две години директор да е сменян, нито на Национална службаа. Сиреч, увереността, че който си гледа работата и си е на мястото, я има. Не съм позволил никакви политически чистки именно за да запазим професионалния състав. Прокуратурата е господар на досъдебното производство, но както каза главния прокурор тя ще бъде едно деловодство, ако не работят добре службите", каза Борисов.

Той допълни, че все още не може да си обясни защо има села, в които няма полиция, въпреки всички пари, коли и техника, които са закупени в последните години.

"Сега и камери се купуват, n на брой. Тази тема трябва да я затворим", каза Борисов.

За пореден път премиерът изрази съмнение, че хората в България са бедни, като даде за пример трафика по магистралите през уикенда. Според Борисов тези дни трябва да станат работни за полицаите.

"Петък, неделя, казват, че хората са обеднели, но като гледате магистралите и трафика, виждате какво става. За вас петък и неделя стават цялостно работни дни – цялостно реорганизиране на движението, за да може да поеме този трафик. Не знам, ако не бяхме направили Южната дъга или магистралите, по тези двулентови пътища как щяха да се движат тези милиони коли. Може би от София до Бургас щеше да е просто една колона, която да е спряла. Не си го представям. Трябва да им дадем битка - превишена скорост, пиян, с наркотици, задържате, имате цялата воля на главния прокурор и на прокурорите", каза още Бойко Борисов.

Вътрешният министър Младен Маринов също коментира жестокото убийство в Русе.

"Изпратил съм в Русе най-добрите специалисти, които работят по убийства. Става дума за изнасилване с последвало убийство на 30-годишна жена, която е в управителния съвет на местна телевизия. Беше извършен повторен оглед на мястото, фиксирани са и иззети множество находки, включително и генетичен материал. Работи се по отношение на лица от криминалния контингент, проявени по тази линия. Наблизо има и психиатрично заведение, което също е обект на наша проверка - дали някое от лицата вътре се е отклонило. Работи се и по видеокамери и свидетели, за да се стигне до извършителя. Работи се и с най-близкото обкръжение на пострадалата, за да установим нейните контакти и проблеми, които е имала преди да се случи това брутално убийство", коментира Маринов.