Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че Светлозар Лазаров не е подходящ за главен секретар на МВР.

"Този човек все още носи сериозни негативи от случая с Лясковец, тъй като стана ясно, че цялата операция е по негово разпореждане. Там имаше убит командос. Не знам докъде стигнаха делата и не мисля, че това е подходящият избор", каза Симеонов пред БНТ (извършителят Петко Петков получи доживотна присъда, но Симеонов явно има предвид проверките за действията на СОБТ и МВР, б.р.). 

Вчера Лазаров подаде оставка от ръководството на "Атака". Това стана малко след като лидерът на партията Волен Сидеров поиска неин кадър да оглави МВР.

Сидеров остро разкритикува както МВР, така и премиера Бойко Борисов заради пътен инцидент със съпругата му Деница Гаджева.

"Не трябва да притискаме ГЕРБ за главен секретар на МВР, по-добре да се внимава с избора, за да не го освобождаваме след няколко месеца. МВР си има своите специалисти, професионалисти на всички нива, които са свързани с пряка дейност по изпълнение на разпоредбите и законите от министерството, така че дали има главен секретар, или не една две седмици не мисля, че е фатално", каза Симеонов.

Обявеният за днес коалиционен съвет на управляващата коалиция между ГЕРБ и "Обединени патриоти" ще се проведе в петък, 12 октомври. Информацията за днешната среща между коалиционните партньори бе обявена още в неделя от пресцентъра на "Атака". Към момента няма информация защо коалиционният съвет е отложен.