Главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов заминават за Русе, където е свикано работно съвещание заради убийството на 30-годишната телевизионна водеща Виктория Маринова.

В съвещанието ще участват прокурори и полицаи.

Все още няма задържан за убийството на административния директор на местната телевизия. Полицията работи по всички версии.

Вътрешният министър заяви вчера, че се проверяват лица от криминалния контингент, както и настанени в местната психиатрия, която е близо до мястото на инцидента. 

Сигналът за намерено тяло в храстите по крайбрежната алея в близост до тенискортовете в Русе е бил подаден от случаен минувач. На място полицаите откриха обезобразеното тяло на Маринова. Множество травми по главата и задушаване са причина за смъртта. Установено е, че младата жена е била изнасилена преди това. Нападението е извършено в светлата част на деня.

Все повече избледнява версията, че Виктория е станала жертва заради професионалната си дейност в русенската телевизия TVN.

Последно главният прокурор Цацаров се е появявал "на терен" при т.нар. битови убийства на фамилията в Нови Искър и на малката Дамла в Момчилград през декември 2017 г.