Президентът на Русия Владимир Путин закръгли на 7 октомври, неделя, 66 години. 

"Президентът ще празнува и прекара този ден с роднини, близки и приятели", обяви в събота говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Много често Путин е прекарвал личния си празник в Сибир, но е имало и случаи да бъде на работа. Така бе миналата година, когато в Сочи той проведе оперативно съвещание с членовете на Съвета за сигурност на Руската федерация в Сочи, припомня ТАСС.

Най-вероятно Путин ще се види с двете си дъщери, които живеят в Москва, както той сам твърди и се занимават с наука и образование. Естествено, те ще бъдат със съпрузите си. А голямото щастие ще бъде играта с внуците, което се удава много рядко на президента. 

По принцип господарят на Кремъл в този ден разговаря по телефона с десетки видни политически личности от цял свят, които му честитят празника.

Силвио Берлускони се похвали във фейсбук, че лично ще се срещне с Владимир Владимирович на рождения му ден. А на спектакъла "Ромео и Жулиета" в Арена ди Верона певецът Тото Кутуньо изпя в чест на Путин няколко песни на руски език. Градоначалникът на Верона Федерико Сбоарина поздрави президента за рождения му ден.

На 7 октомври Владимир Путин отбеляза и 18-я си рожден ден, откакто стана президент на Русия, пише Би Би Си. Оттогава той е неизменно начело на страната с едно прекъсване от четири години - 2008-2012 г, когато бе премиер, напомня изданието. И пуска снимки как се е изменил през този период Путин. Вижте ги.