Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е задържал 41-годишния М. Велинов за хулиганство, съпроводено със съпротива спрямо полицейски служители. Това става ясно от съобщение на районната прокуратура, а лицето всъщност е арестуваният пред общината по време на протеста в петък мъж. Припомняме, че в края на миналата седмица стотици се събраха на "Московска" 33, за да изразят недоволството си от качеството на ремонтите на централната градска част на София.

Според СРП се води досъдебно производство за следното:

"На 05.10.2018 г., около 12.15 часа, в гр. София, ул. „Московска“ 33, пред сградата на Столична община, са били извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото: извършителят опитал да влезе насилствено в сградата на общината, като крещял и псувал кмета на София – Йорданка Фандъкова, псувал, блъскал и обиждал полицейските служители при СДВР – К, В. и И., като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – блъскал, бутал и разкъсал кордона на полицейските служители.

В хода на разследването е установено, че извършител на описаното по-горе деяние е лицето М. Велинов, на 41 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС днес – на 08.10.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“."