"Атлетико" (Мадрид) спечели първата голяма битка в Испания този сезон с 1:0 в реванша срещу градския си съперник "Реал" за Суперкупата. "Дюшекчиите" прегърнаха трофея и взеха макар и частичен реванш за загубата на финала на Шампионската лига с 1:4.

Привлеченият от "Байерн" (Мюнхен) Марио Манджукич отбеляза единствения гол още във втората минута и хвърли в екстаз феновете на "Висенте Калдерон". 1:0 устройваше "Атлетико", тъй като първия мач на "Сантяго Бернабеу" завърши 1:1.

Нататък гостите създадоха повече чисти положения. Пропуски направиха Хамес Родригес и Гарет Бейл, а "белите" имаха претенции за неотсъдена дузпа срещу уелсеца в 62-ата минута. "Атлетико" се отчете с греда на голмайстора от първия сблъсък Раул Гарсия, който едва не направи 2:0 в началните моменти след почивката. "Червено-белите" имаха и няколко опасни далечни изстрели.

Хамес Родригес бе замесен в най-опасните атаки на "Атлетико"

Съдията изгони по един човек от двата отбора. Първо това се случи на треньора на домакините Диего Симеоне през първото полувреме - заради остър протест. А в последните секунди втори жълт, и съответно червен картон, бе вдигнат на Лука Модрич от "Реал".