Лондонският "Арсенал" обяви, че сменява доставчика си на екипировка. Досега "топчиите" играеха с "Пума", но от следващия сезон ще се върнат към "Адидас". 

Клубът прибираше по 30 милиона паунда на година от "Пума" за пет сезона. За същия период, считано от 2019-а, приходите от "Адидас" ще са двойно по-високи - по 60 млн.

"Арсенал" се завръща към "Адидас" след 25 г., за последно отборът обличаше екипи на една от водещите компании за спортна екипировка през 1994. 

Така "артилеристите" ще се изравнят с "Челси" в Англия - един от големите им съперници също прибира по 60 млн. за 12 месеца (за 15 г.), но от "Найки". №1 е "Манчестър Юнайтед" със 75 млн. паунда от "Адидас" (2015-2025 г.).

Любопитно е, че в топ 5 на тази класация не е "Манчестър Сити", но ще влезе догодина, когато в сила влиза контракт с "Пума" за 50 млн. на сезон. 

Говорейки за "Арсенал", новината е добра за феновете на клуба от Северен Лондон, тъй като в последните години "топчиите" поизостанаха от големите си съперници в Англия. Те по-рядко правят големи трансфери, което се отрази на постиженията им.