Хиляди хора в Русе, Плевен и София се включиха в бдение в памет на жестоко убитата 30-годишна Виктория Маринова - административен директор на TVN и водеща на предаване, информира dariknews.bg.

Маринова беше убита по изключително брутален начин, като преди това е била изнасилена, в събота на обяд. Тялото й беше намерено на крайбрежната алея в Русе - под тенискортовете в Парка на младежта, където тя е отишла, за да тича.

Хиляди русенци се включиха в бдение в памет на Виктория Маринова. Пред Паметника на свободата в центъра на крайдунавския град те поставиха цветя и запалени свещи. Близки и колеги на Виктория отправиха и апел - всеки, който иска да я почете, да извърши едно добро дело към някого, тъй като такъв бил нейният мироглед.

Десетки хора от Плевен също се събраха на бдение в памет на Виктория Маринова. Сред дошлите се стекоха предимно млади хора и семейства с децата си. Всички запалиха свещи и помълчаха близо до храма "Свети Николай", положиха цветя на площад "Стефан Стамболов" пред портрет на убитата млада жена, работила в русенска медия.

Пред БТА една от присъстващите - Анелия Караиванова, каза, че очаква причината за смъртта да бъде установена от разследващите, но каквато и да е тя, един млад живот е изгубен.

"Искам у нас да има свобода на словото. Моята дъщеря учи журналистика и се интересува от разследваща журналистика", добави Караиванова.

Бих искала тя да е спокойна и аз да съм спокойна, когато си върши работата, каза още майката.

Илияна Цанова от Плевен заяви, че е гневна като гражданин на България и като майка, заради случилото се. Не мога да отглеждам в спокойствие децата си, вълнува ме проблемът със свободата на словото, не мога да направя план за утрешния си ден, заяви Цанова.

Тя добави, че според нея всички, които са се събрали в Плевен на площад "Стефан Стамболов", искат да изкажат съболезнования към близките на жестоко убитата журналистка и да кажат високо, за да бъдат чути, че никой няма право да отнема живот.

В София също се събраха десетки хора за бдение в памет на убитата журналистка.

Разследващите органи все още нямат заподозрян за убийството на 30-годишната журналистка от Русе Виктория Маринова. Към момента се работи по няколко версии, които включват престъплението да е извършено както от психично болен човек, така и планирано действие с личен мотив. Макар и малко вероятна, разследващите полицаи не изключват възможността убийството на Маринова да е свързано с нейната работа.