Има нов задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова. 

Това съобщи Нова тв, позовавайки се на свои източници от разследващите. Според тяхната информация, извършителят е засечен по ДНК, което е съвпаднало 100% с намерените доказателства. Задържан е в Германия. Тази информация още е неофициална. Властите отказват всякакъв коментар.

Според телевизията, задържаният е роден 1997 година. В полицията в Русе са задържани и съпругата му, и леля му. 

Също по неофициална информация, в дома на заподозрения е бил намерен телефонът на жертвата.

По-рано в полицията в Русе бяха разпитвани множество лица. Задържан за 24 часа беше румънец от украински произход, но се оказа, че няма доказателства, че е свързан със случая. Той бе освободен. 

В понеделник прокуратурата и МВР гарантираха, че се разследват абсолютно всички версии за бруталното убийство на Виктория Маринова. Там на място вчера отидоха вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров.

"Работим по случая, както по версия за случаен акт на лице с психологически отклонения и силно изразен полов нагон, така и по версия за планирано действие от подобно лице (с психически отклонения) или такова с личен мотив. Нито една версия не подценяваме, работим по всички. Това беше нашата задача, да разпределим екипите, за да работят по всички версии, за да не подценим някои и да загубим време", каза вчера вътрешният министър.

Виктория Маринова беше открита убита по особено жесток начин в събота. Престъплението получи силен международен отзвук.