Сделката по продажбата на стадион "Уембли" на американския милиардер Шахид Хан може да претърпи обрат заради обвинения в корупция, пише в. "Дейли мейл". Футболната асоциация (ФА) на Англия, която притежава арената, разследва информации, уличаващи кандидат купувача.

Преди месеци Хан отправи оферта на стойност 600 милиона паунда за "Уембли". Запалянковците и голяма част от футболните хора реагираха остро, но преговорите продължиха и всичко вече е пред финализиране. Съветът на ФА, който включва 127 членове, ще гласува "за" или "против" продажбата на Храма на футбола на 24 октомври.

Вотът може сериозно да бъде повлиян твърдения за нечисти схеми от страна на Хан, който е собственик на лондонския "Фулъм". За такива разкрива Крейг Клайн, бивш заместник футболен директор на клуба. Пред "Дейли мейл" той твърди, че е подал данните в полицията и на ФА. Те уличавали Хан и изпълнителният директор на "Фулъм" Алистър Макинтош.

Говорител на милиардера е заявил, че обвиненията са "нонсенс".

Клайн, който е приятел и състудент на сина на Шахид Хан, още от миналата година публикува в социални мрежи постове, в които вини бившите си работодатели в подслушване и расизъм. Уверява, че притежава счетоводни документи с машинации на клуба. В писмото си до полицията и ФА Клайн твърди за "системна корупция" от страна на Хан и неговата администрация.

Футболната асоциация потвърди в официално съобщение, че е получила документите и че се запознава с тях.

Крейг Клайн е напуснал "Фулъм" през миналата година.