Тейлър Суифт спечели четири отличия, включително за изпълнител на годината, на Американските музикални награди и би изпълнители като Дрейк, Ед Шийран, "Имаджийн дрегънс" и Пост Малоун, съобщи Асошиейтед прес. 

Носителите на тези награди се определят от феновете чрез онлайн гласуване. 

"Тази и всяка друга награда, дадена ми тази вечер, са били гласувани от хората", каза тя и припомни, че скоро, на 6 ноември, американците ще гласуват и на междинните избори за Конгрес.

В неделя Суифт обяви, че тя лично ще гласува за кандидата на демократите за Сената от щата Тенеси Фил Бредесън и така наруши правилото си да не обсъжда нищо, свързано с политика. 

Гласуването беше много актуална тема на раздаването на Американските музикални награди. Водещата на церемонията - носителката на "Златен глобус" актриса Трейси Елис Рос, беше облечена с тениска, на която пишеше "Аз гласувам", а комедийният актьор Били Айхнър заяви: "Това са най-важните избори в нашия живот."

Той призова американците да дадат гласа си и да убедят приятелите си за гласуват. "Сега е моментът. Ако вярвате в равенството на жените, на цветнокожите, на ЛГБТК общността. Ако вярвате, че има климатични промени и трябва да се направи нещо по този проблем", каза той, преди да връчи една от наградите.

Хайди Клум обявява поредната победа на Тейлър Суифт.

Суифт влезе в историята, като стана най-награждаваната жена в историята на това отличие с общо 23 американски музикални награди. 

Гладис Найт изпълни Amazing Grace в памет на Арета Франклин.

 

Миси Елиът.
Тайра Банкс.
Дженифър Лопес.

Въпреки че тази година е с най-продавания албум и три хита номер едно, Дрейк не спечели нито една награда. Карди Би получи три отличия, включително за любим хип-хоп/рап изпълнител, което посвети на дъщеря си, родена през юли.

БТА