Николай Нанков се връща в регионалното министерство като заместник-министър и новото му назначение стана факт буквално няколко часа след като беше освободен от парламента като депутат.

Нанков подаде оставка като министър на регионалното развитие и благоустройството след трагедията край Своге, която отне живота на 20 души. Още тогава стана ясно, че той едва ли ще се върне в Народното събрание. Още в деня на встъпването в длъжност на Петя Аврамова като министър Нанков обяви, че ще работи за нея. Той беше зам.-министър и в първите два мандата на Бойко Борисов.

Сега той ще заеме мястото на Малина Крумова като зам.-министър. 

"Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов Малина Крумова е освободена от длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Нейното място заема бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Малина Крумова става съветник към политическия кабинет на министър-председателя", се казва в съобщение на пресцентъра на МС.

Малина Крумова е бивш вицепремиер по еврофондовете в служебното правителство на Огнян Герджиков. Тя се очаква да оглави новата агенция по безопасност на пътищата.

Държавна агенция към Министерския съвет ще следи за безопасността на пътищата и за намаляване броя на жертвите при катастрофи, каза вицепремиерът Томислав Дончев на конференция в Интер Експо център, организирана от Института за пътна безопасност. Крумова обяви пред участниците, че през следващите няколко седмици ще се изготвят структурата и устройственият правилник на новата агенция. Тя ще се занимава основно с политиката в областта на пътната безопасност, събиране и анализ на информация.