Партия "Атака", част от малкия коалиционен партньор на управляващата ГЕРБ - Обединени патриоти, получи нов офис в София и щабквартирата й вече ще се помещава под телевизията на атакистите "Алфа" на площад "Славейков".

Решението за това е на Министерския съвет, който на днешното си заседание утвърди преместването на Комисията за защита на потребителите (КЗП) в друг имот, а на нейно място идва "Атака".

Комисията се мести в дом-паметник "Александър Стамболийски" в София, където ще заема първия, третия, четвъртия и петия етаж от административната и делова сграда. В нея сега се помещават атакистите.

"Поради отпаднала необходимост" от комисията се отнема имота й на пл. "Славейков" № 4А в столицата, пише в решението на МС. Част от него - целият трети и част от четвърти етаж, се предоставя под наем на "Атака" - за административните нужди на централното й ръководство, както обясняват от правителствената пресслужба. Партийната телевизия се намира на втория етаж в сградата на пл. "Славейков" 4А.

През 2013 г. от Софийската опера се оплакаха, че шумът и вандалското поведение на симпатизантите на "Атака" пречи на работата им.

"Всеки ден политическите привърженици на "Атака" обсаждат сградата, уринират пред нея, вдигат изключителен шум и пречат на репетициите на певците", се казваше в обръщението.