Адвокатът на Кристиано Роналдо по разследването за изнасилване в Лас Вегас тиражира изявление, в което отрича за вина на клиента си и нарича документите по случая "абсолютна измислица".

Според Питър Кристиансен някои данни били откраднати ("хакнати") и лесно манипулирани, а медиите (явно визира списание "Шпигел", което първо тиражира историята още през миналата година) са проявили "безотговорност".

Както е известно случката датира от юни 2009 г., когато португалецът кара ваканция в Столицата на хазарта. Кристиано се запознава с бившия модел Катрин Майорга в нощен клуб на хотел "Палмс". Младата жена подава жалба в полицията, че е изнасилена в апартамента на футболиста. Роналдо отрича, той твърди, че сексът е бил доброволен, а някой друг е наранил Майорга, която си е извадила медицинско.

Месеци по-късно голмайсторът превежда 375 хиляди долара на американката по силата на договор, задължаващ учителката да не разгласява историята. "Шпигел" извади всичко на показ, а наскоро представител на Катрин Майорга заяви, че тя искала истината да излезе наяве, а някога подписала споразумение под въздействие на психическа травма.

Според Кристиансен станалото във Вегас е било "изцяло по взаимно съгласие". Той признава за договора за мълчание, но изтъква, че представителите на Роналдо са го предложили не за да се прикрие нещо, не защото той чувства вина, а за да избегне шумотевица и накърняване на имиджа му. Нещо, на което ставаме свидетели сега, пише адвокатът.

Питър Кристиансен твърди още, че договорът е стигнал до медиите след мащабна хакерска атака през 2015 г., при която много адвокатски фирми в САЩ и Европа са се оплакали, че куп документи са били откраднати.

На няколко места базираният в Лас Вегас юрист заявява, че Кристиано Роналдо е напълно невинен.