Столичният "Локомотив" изпусна "Лудогорец" като домакин - 2:2, в мач от шестия кръг на "А" група. Така ЦСКА остава лидер, независимо от резултатите в другите двубои. Армейците имат 13 точки, а шампионите са с 11.

С мисъл за реванша със "Стяуа" от Шампионската лига идната седмица и почти изцяло резервен състав, тимът от Разград явно подцени сблъсъка срещу "Локо" и едва не си изпати. Домакините почнаха по-добре, но въпреки това допуснаха гол от първата по-опасна акция на гостите - разписа се Абел Анисе в 9-ата минута. Попадението още повече отпусна шампионите.

В 31-ата минута Елтон изравни със страхотен удар от 30 метра, а секунди след началото на вторите 45 минути Том направи обрата пълен. В следващите минути и двата съперника пропуснаха положения пред вратите. В 68-ата минута положението на "Лудогорец" се утежни - Шоко бе изгонен за два жълти картона.

Последва невероятен пропуск на Том, който отблизо изтърва да направи 3:1. "Железничарите" обаче се върнаха дълбоко в половината си и сами "вкараха вълка в кошарата". В 83-тата Анисе изравни с удар от 20-ина метра. Така "Лудогорец" изпусна първите си точки в шампионата, откакто треньор стана Георги Дерменджиев. А "Локо" съжалява, че не триумфира.

В друг двубой от днес "Черно море" спечели за първи път този сезон и то под ръководството на завърналия се като наставник Никола Спасов. "Моряците" сразиха у дома "Локомотив" (Пловдив) - 3:0.