Закупуването на емблемата на ЦСКА от фенската фирма "Ред енимълс" (напрактика от ЦСКА-София, тъй като парите са дадени от Гриша Ганчев и неговия бизнес партньор Юлиян Инджов, а и днес стана ясно, че "Ред енимълс ООД" вече е собственост на Искра Григорова, която е приближена на Гриша Ганчев) дава началото на процеси, след които ЦСКА-София може да се окаже наследник на ЦСКА пред БФС, УЕФА и ФИФА. Организациите, които администрират футбола - първата в България, останалите в международен план.

"Рано е да се коментира, този процес няма да стане днес или утре. Каква е процедурата? Първо, от клуба трябва да се свържат с БФС и да ни изпратят цялата документация относно плащането на въпросните 8 милиона лева и придобиването на активите на ЦСКА. След това трябва да изпратим становището си до УЕФА, че ЦСКА има своя приемник. В 99% от случаите УЕФА се съобразява със становището на централата, от която идва то. БФС е органът, който трябва да се произнася по тези въпроси", заявява неназован източник от БФС пред "Спортал".

А "каналите" за придобиване на наследство от страна на ЦСКА-София не са само тези. Има заведени дела в Арбитражния спортен съд (КАС) от бивши футболисти на ЦСКА за дължими суми. Те вече са спечелени във ФИФА. Интересно е как ще се произнесе КАС и кого ще задължи да плати. Ако ЦСКА-София е ЦСКА, тогава адресатът е ясен. 

За ФИФА и УЕФА действия като изкупуване на активи на фалирало дружество са от значение за признаване на наследство. Българското законодателство не третира подобни неща - в правото ни не съществуват понятия като предаване на история, успехи и т. н. от едно дружество на друго. Казусът е изцяло морален.