Обстановката в двата ромски квартала в Русе е “спокойна и овладяна”, съобщи официално областната дирекция на МВР в дунавския град. 

Обстановката в “Сереметя” и “Тракцията” се нажежи след бруталното убийство на журналистката Виктория Маринова от Северин Красимиров.

Късно снощи 20-ина мотористи влязоха в една от махалите, има леко пострадал човек, който е откаран в болница, оказана му е помощ, изписан е. Счупен му е мобилният телефон.

Рокерите са наобиколили кръчма, където е пострадал въпросният човек. Кръстосвали са квартала, после минали и през другия. Местните пък са отвърнали с излизане по улиците и въоръжаване в брадви, ножове и други оръжия. Има счупени сателитни антени и автомобил.

Някои от жителите на махалите се оплакаха, че били заплашвани как ще бъдат затворени и запалени в къщите си, разказа ром пред bTV.

“Оперативната обстановка е спокойна. Ситуацията е овладяна, няма напрежение, няма задържани. Имаме подкрепа от жандармерията. Към момента няма индикации за нарушения на обществения ред. Мерките, свързани с опазване на обществения ред, са извършени”, обявиха от областната дирекция на МВР.

Днес върховният съд в Целе трябва да се произнесе за екстрадирането на Северин Красимиров в България. Той вече е дал съгласие за бърза екстрадация.