От сайта на Интерпол става известно, че и вторият брат от т. нар. Бирми - Георги Станоев, е обявен от България за международно издирване.

С две пресконференции през тази година - през лятото в Пловдив и през септември в София, прокуратурата обяви разбиването на няколко цеха за производство на нелегални цигари. Стана ясно, че те са ръководени от Евлоги Станоев-Бирмата и двамата му синове Антон и Георги (именно последният е познатият от жълтите издания любимец на безчет плеймейтки и фолкаджийки, б.р.).

При обявяването на акцията срещу трите Бирми, предшествана от ефектни дефилета на тежковъоръжени с дългоцевно оръжие командоси, и.д. шефът на спецпрокуратурата Даниела Начева съобщи, че имат данни, че единият се е укрил в чужбина, а другите двама са си у нас.

"За един от тях има информация, че е напуснал пределите на страната. Другите двама най-­вероятно са в България, предприети са действия за издирването им. При положение че тези фабрики, за които установихме, че са били контролирани от тях, бяха разбити преди 20 дни, е съвсем нормално тези лица да се укриват. Предприели сме мерки, издирваме ги", каза прокурорката.

Тогава тя увери, че и тримата ще бъдат установени.

Преди дни Клуб Z писа, че Антон Станоев вече е издирван с червена бюлетина, което импонира на версията за само един укрил се зад граница към датата 17 септември, когато бе брифингът на прокуратурата.

Сега обаче става ясно, че и Георги го няма. Освен обявяването вчера на Малката Бирма за международно издирване с червена бюлетина нищо до момента не се е чуло за задържане и на Евлоги Станоев - баща им. В противен случай щеше да има гледане на мярка за неотклонение пред Специализирания наказателен съд.