Бившият адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп, Майкъл Коен, за втори път стана член на Демократическата партия, съобщиха Асошиейтед прес и ДПА, цитирани от БТА.

Адвокатът на Коен Лени Дейвис написа в туитър, че клиентът му от републиканец е станал отново демократ. Според Дейвис с действията си Коен цели да се дистанцира от "ценностите на сегашното републиканско правителство".

"Днес Майкъл Коен се завръща в Демократическата партия. Още една стъпка от пътуването му, което започна, след като той постави семейството си и страната си на първо място", отбеляза Дейвис в публикацията си в туитър.

Коен в продължение на години беше член на Демократическата партия, докато не стана републиканец през март миналата година, припомня Асошиейтед прес.

Той бе и заместник-председател на Републиканската партия по финансите, но се оттегли от поста тази година след започналото срещу него разследване за укриване на данъци, нарушаване на правилата на финансиране на предизборна кампания, машинации в банковата сфера и предоставяне на неверни данни на финансовите власти на САЩ.

През август Коен се призна за виновен по осем обвинения. Освен това той заяви, че Доналд Тръмп му е наредил да плати преди изборите през 2016 г. на порноактрисата Сторми Даниълс и на бившата моделка на "Плейбой" Карън Макдугъл с цел да купи мълчанието им за предполагаемите им афери с Тръмп. Присъдата на Коен ще бъде обявена през декември.