"Ами и вие не го нагнетявайте."

Така реагира премиерът Бойко Борисов на журналистически въпроси в кулоарите на парламента - дали съществува напрежение в русенския квартал, където живее заподозреният като убиец на тв водещата Виктория Маринова.

Още снощи жители на махала "Тракцията" се оплакаха, че са нахлули рокери и хора с джипове и са ги заплашвали. Самите хора от квартала съдействаха активно на полицията за разкриването на тежкото престъпление. Според изявление на шефа на русенската полиция Теодор Атанасов от петък сутринта напрежението е овладяно, а жандармерията охранява на място.

"Престъпления извършват и християни, и мюсюлмани, и българи, и роми, и турци, и всякакви. Навсякъде", отбеляза още Борисов.

Той каза, че вътрешният министър Младен Маринов му е докладвал, че са взети всички мерки и потвърди, че жандармерията е там.

Както Клуб Z писа, снощи около 19.00 ч. група мотористи влязла в ромските махали и се стигнало до напрежение. Те минали покрай къщите и форсирали машините, което притеснило жителите на квартала. 40-годишен мъж от "Тракцията" беше блъснат от мотор и откаран в русенската болница.

След това рокерите се отправили към другия ромски квартал в града "Селеметя", където обаче били посрещнати от група роми с брадви и ножове. След намесата на полицията напрежението било овладяно.