Внучката на кралица Елизабет Втора принцеса Юджини се омъжи днес за търговец на вино в Уиндзор на фона на оплаквания за цената на тържеството и с очевиден стремеж за повторение на магията, съпътствала предишни сватби в семейството, предаде АФП.

Принцеса Юджини и Джак Бруксбанк - човек от простолюдието, но имащ приятели със синя кръв, размениха обети в параклиса „Сейнт Джордж“ в Уиндзорския дворец. След като двамата бяха обявени за съпруг и съпруга, италианският тенор Андреа Бочели изпя „Аве Мария“.

Джак Бруксбанк е на 32 години. Той е представител за Великобритания на текилата "Касамигос", марка, съоснована от американския актьор Джордж Клуни. Младоженецът притежава и свой бизнес с дистрибуция на вина. 

28-годишната Юджини, дъщеря на втория син на кралицата и на Сара Фергюсън, бе с бяла рокля с деколте и шлейф, тиара със зелени скъпоценни камъни и обеци в тон, но е без воал.

На церемонията присъстваха кралица Елизабет Втора и съпругът ѝ принц Филип, принц Чарлз, родителите на булката - херцозите на Йорк принц Андрю и Сара Фъргюсън, сестрата на булката принцеса Биатрис, принцеса Ана, принц Едуард, принцовете Уилям и Хари със съпругите си и други членове на британското кралско семейство.

На тържеството бяха поканени 850 гости, доста повече от присъствалите на венчавката на братовчед ѝ принц Хари и Меган Маркъл през май тази година. Според британските медии излишни разходи е можело да бъдат спестени, ако принцесата не е настояла да има шествие с карета, теглена от коне, около Уиндзор, както на сватбата на Хари и Меган.

Младоженката принцеса Юджини прекрачи прага на църквата с широка усмивка, в бяла изчистена рокля на британските дизайнери Питър Пилото и Кристофър де Вос. Тиарата й със смарагди и диаманти й е заета от кралица Елизабет Втора. Тя се нарича Гревилска. 
Принцеса Юджини казва "да" на Джак Бруксбанк. Церемонията беше в църквата "Сейнт Джордж" в Уиндзор. Младоженецът няма да носи халка по примера на принц Уилям.

Принцеса Юджини избра за кума своята сестра принцеса Биатрис. Кум на Джак Бруксбанк е брат му - Томас Бруксбанк. 

Кралица Елизабет Втора и съпругът ѝ принц Филип.

 

Принц Уилям и съпругата му Кейт пристигат за венчавката.
Силен вятър принуждаваше дамите да придържат шапките си.
Принцеса Шарлот беше една от малките шаферки на сватбата.
Братът на Шарлот Джордж не пропуска да разчупи протокола с нережисирана емоционалност.
Шаферите пристигат в църквата.

 

Пристига и Меган Маркъл, която изглежда, че много внимава да не посегне да затвори вратата на колата сама.

 

Ето го и принц Хари.
Престолонаследникът на британската корона принц Чарлз.
Майката на младоженката - Сара Фергюсън, и сестра ѝ принцеса Беатрис.
Двете в църквата.
Принцеса Юджини беше придружена до олтара от баща си принц Андрю, втория син на кралица Елизабет Втора след Чарлз.

Присъствието на знаменитости от шоу бизнеса се оказа доста голямо на кралската сватба - манекенти, актриси, певци и футболисти бяха сред популярните лица на светското събитие.

Сред тях бяха Роби Уилямс и съпругата му Айда, художничката Трейси Емин, манекенките Наоми Кембъл и Кейт Мос, актрисите Деми Мур и Лив Тайлър, поп звездите Ели Голдинг и Джеймс Блънт, бившата футболна звезда Джейми Реднап.

Кейт Мос и дъщеря ѝ Лайла Грейс Мос Хак.

А-отборът на световните знаменитости, поканени на сватбата на принцеса Юджини, се възползва от аристократичното събитие, за да превърне Уиндзорския дворец в елитен моден подиум, написа в. "Дейли мейл".

Силно впечатление направиха тоалетите на бившата приятелка на принц Хари Кресида Бонас, заложила на кадифен тоалет на Тони Бърч, и манекенката Попи Делевин, която избра комплект на Оскар де ла Рента.

Супермоделът Наоми Кембъл предизвика всеобщо възхищение с прилепналата си рокля в съчетание с болеро на любимите на кралското семейство дизайнери "Ралф и Русо". Актрисата Деми Мур направи впечатление с тоалета си, решен в цвят бордо и с ефирната си шапка на ленти и воал в същия цвят. Манекенката Кара Делевин изглеждаше по детски закачлива в своя женски фрак и цилиндър.

Кралските особи също бяха еталон на елегантността, като херцогинята на Кембридж Катрин се довери на дизайнера Александър Маккуин за стилния си тоалет, а херцогинята на Съсекс, Меган, избра син тоалет на дизайнера на собствената й сватбена рокля - Живанши.

Модни експертни прецениха, че най-зле облечен е бил дизайнерът на сватбената рокля на принцеса Даяна, Дейвид Емануел, който се яви на бляскавото събитие с тъмно сако в съчетание със сива фланелка.  

Наоми Кембъл
Деми Мур
Роби Уилямс с жена си Айда Фийлд. Двойката поддържа близки отношения с младоженката и сестра ѝ Беатрис. Затова и 6-годишната дъщеря на певеца Тиодора Роуз беше избрана да е сред шаферите на сватбата.
Един от шаферите - Луи дьо Живанши, се спъна на стълбите на влизане в църквата. Подобен инцидент имаше и принцеса Шарлот.