Огромен скандал може да взриви Шампионската лига. Френските власти водят разследване за манипулиране на мача "Пари Сен Жермен" - "Цървена звезда" (6:1) от груповата фаза на турнира, пише в. "Екип", един от най-големите и престижни спортни вестници в света.

Сигналът е получен първо в УЕФА, която е предупредила и препоръчала проверка. Такава е практиката на футболната централа - подобни сигнали през годините са идвали и в България.

Твърди се, че дни преди срещата още неназован шеф на сръбския гранд е искал да заложи 5 милиона евро на загуба с пет гола разлика на своя отбор. Мълвата стига до УЕФА по доста елементарен начин - че на такова голово съотношение се залагат огромни суми в определени букмейкърски сайтове в интернет. В Нион разполагат с цял отдел и партньорски служби, които се занимават с това. Лично босът на УЕФА Александър Чеферин е бил в течение, твърди вестникът.

Според "Екип" върху треньора Владан Милойевич и определени футболисти на ключови позиции е упражнен натиск да загубят с такъв резултат. Президентът на "Звезда" и легенда на сръбския футбол Драган Джаич е заявил за изданието, че "това е просто невъзможно".

Сега разследването трябва да докаже или отхвърли няколко неща: заложени ли са тези пари наистина, кой го е направил, имало ли е нареждане отборът да загуби, поражението по нормален начин ли е дошло или по симулативен.

"Цървена Звезда" получи четири гола до почивката и още два през втората част. Марко Марин намали в 74-ата минута. Неймар заби хеттрик, по веднъж се разписаха Единсон Кавани, Анхел ди Мария и Килиан Мбапе.

За момента няма официално изявление от френските разследващи органи.

Малко по-късно "Цървена звезда" разпространи декларация със следния текст:

„С гняв и разочарование "Цървена звезда" отхвърля днешната информация във френското издание "Екип". То внушава участието на нашия клуб в нечестни и непочтени действия и подозрения за уговаряне на резултата в мача срещу "Пари Сен Жермен". Този материал може да нанесе сериозни щети върху репутаицята на "Цървена звезда". Настояваме компетентните органи в Сърбия и Франция да разследват докрай тези съмнения, за да се стигне до истината. Съвременните технологии и други механизми са прогресирали толкова много, че просто не е възможно този случай да остане неразрешен. "Цървена звезда" очаква истината по случая да излезе наяве скоро и да отпадне всяко съмнение, относно участието на член на нашия клуб в евентуални непристойни действия."