Юсейн Болт, все още най-бързият мъж на планетата, отбеляза първите си голове като футболист - за австралийския "Сентрал Коуст Маринърс", където кара проби.

Светкавицата се разписа два пъти при победата над "Макартър Саут Уест Юнайтед" с 4:0 в контролна среща. Ямаецът гони кариера във футбола, след като през миналата година се отказа от леката атлетика. Той опитва да убеди треньорите и шефовете на клуба да му бъде предложен професионален договор.

Болт започна като титуляр, партнирайки си в атака с дошлия под наем от английския "Астън Вила" Рос Макормак. След по-слабо първо полувреме, 32-годишният спринтьор, олимпийски шампион на 100, 200 и 4х100 м, избухна през втората част, отбелязвайки две попадения в рамките на 11 минути.

В 57-ата минута Болт получи пас зад защитата и с точен изстрел по диагонал преодоля вратаря на съперника, а малко след това се възползва от груба грешка в защитата на съперника, за да оформи крайното 4:0 и да демонстрира традиционната си поза след победа. Малко след това Болт бе сменен и обра овациите на публиката.

Това бе третият му мач от пробите. Болт опита да си уреди ангажимент в европейски или американски клуб, но никой не искаше да му даде шанс.