"За мен това е един много техничен отбор. Каквото и да се пише и говори, ние си гледаме противника доста детайлно, той разполага с доста технични футболисти", коментира селекционерът на националния отбор Петър Хубчев преди утрешния двубой срещу Кипър от Лигата на нациите.

"Лъвовете" посрещат съперника на националния стадион "Васил Левски" от 21:45 часа в търсене на трета поредна победа от началото на новия турнир на УЕФА. Тя сериозно ще увеличи шансовете ни да спечелим групата.

България победи Словения като гост и Норвегия в София.

"Отношението и това, което сме искали от футболистите, е едно и също. Ако погледнем и клубовете, в които играят кипърците, кое би ни дало повод да си помислим да подценим нашия опонент? Не знам дали знаете в какви отбори играят", обърна се Хубчев към представителите на медиите.

Селекционерът разкри, че единствено халфът Борислав Цонев със сигурност няма да участва в мача заради контузия. Капитанът Ивелин Попов призна, че самочувствието в отбора е приповдигнато след двете победи над Словения и Норвегия.

"След като записахме две победи, наистина си повярвахме, че можем да постигнем нещо голямо в тази група, но като цяло сметки не се правят. Гледаме да играем мач за мач и след всеки мач да се поздравим с максимален брой точки. Концентрирани сме изцяло за предстоящия мач, както беше и на предния лагер. Чувстваме се добре, след победи идва и повече увереност и самочувствие. Ние знаем нашите възможности и нашия стил на игра. Оценяваме срещу какви противници играем. Не може да си позволим да подценим никого. Кипър има два отбора в Лига Европа", рече Попов.

"Всеки следващ мач е най-важен, важно е да излезем пределно мотивирани. Виждам млади и амбицирани момчета в състава. Които и да избере треньорът за мача, мисля, че ще се справят много добре. Всичко зависи от нас", заяви защитникът Петър Занев.