Българският национален отбор записа трета поредна победа в турнира Лига на нациите - 2:1 срещу Кипър на стадион "Васил Левски". Тимът ни направи обрат.

Кастанос откри резултата в 41-ата минута. След почивката обаче "лъвовете" вкараха два ефектни гола - дело на Кирил Десподов в 59-ата и на Тодор Неделев в 68-ата. Получиха се отлични комбинации и центрирания на Страхил Попов от десния фланг на нападението.

След три дни селекцията ни гостува на Норвегия в Осло. Двубоят ще е много важен за крайното класиране в група 3 на дивизия С. Скандинавците спечелиха с 1:0 срещу Словения и имат три точки по-малко от "лъвовете", които са с пълен актив.

Малко повече от 10 хиляди зрители имаше на стадион "Васил Левски". Селекционерът Петър Хубчев заложи на състав, в който нямаше изненади. Още 4-ата минута Божидар Краев отправи удар от добра позиция, но топката не попадна в целта.

В първото полувреме обаче играта бе равностойна, а българският тим действаше без нужната агресия. В 41-ата минута Страхил Попов допусна грешка, довела до попадението на кипърците от Кастанос.

На полувремето бяха наградени 11 футболисти, сребърни медалисти от олимпийските игри "Мексико '68". А след почивката съставът ни излезе с по-голяма решителност и с повече хъс. Ключов обаче се оказа пропуск на Сотириу, който изскочи сам срещу вратаря Пламен Илиев, но стреля над гредата.

В следващите минути България натисна и зареди опасности. Страхил Попов се реабилитира за грешката с брилятна асистенция към Десподов, който простреля Панай с глава - 1:1.

Моментално можеше да стане 2:1, гостите оцеляха по чудо в няколко ситуации. Разиграха се Ивелин Попов и Тодор Неделев. В 68-ата капинатът Попов комбинира със Страхил Попов, последва нова отлична "вдигната" топка и Неделев беше безпощаден за 2:1.

В следващите минути националите продължиха да контролират мача и позволиха само една частична опасност пред Илиев при удар с глава. Добър резултат и силно второ полувреме срещу отбор от нашата черга.