Президентът Доналд Тръмп смята, че САЩ биха наказали себе си, ако спрат продажбите на оръжие на Саудитска Арабия, дори ако се докаже, че саудитският журналист Джамал Хашоги е бил убит в консулството на кралството в Истанбул, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Мисля, че бихме наказали себе си, ако го направим", каза Тръмп днес пред репортери в Белия дом.

"Има и други неща, които можем да направим, които са много, много мощни, много силни, и ние ще ги направим", добави той, без да уточни какви биха могли да бъдат тези мерки.

Джамал Хашоги. Снимка АП / БТА

 

Саудитска Арабия трябва да сътрудничи с турското разследване на изчезването на саудитския журналист Джамал Хашоги и да позволи на турски представители да влязат в консулството й в Истанбул, заяви външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу, цитиран от Ройтерс.

Чавушоглу направи изявлението си пред медиите по време на посещение в Лондон, след като саудитска делегация пристигна в Турция за съвместно разследване на изчезването на Хашоги.

"Още не сме видели сътрудничество по тази тема и искаме да видим такова", подчерта турският външен министър в изявление, излъчено по националната телевизия