Германия не показа признаци за излизане от кризата - точно обратното се случи при гостуването на Холандия в Лигата на нациите (гр. 1 на дивизия А). Световните шампиони от Мондиал 2014 претърпяха поражение с 0:3 на стадион "Йохан Кройф арена" в Амстердам, а двубоят беляза няколко интересни събития.

За първи път в историята на съперничеството между двете футболни сили "лалетата" побеждават маншафта с три гола разлика. Холандия нямаше успех над Германия от 2002 г., а от далечната 1992 г. това не бе ставало в официална среща (квалификации или финали на големи първенства).

Мачът на стадиона, носещ името на величието Кройф, бе специален за селекционера Йоахим Льов, тъй като е под номер 168 за него, начело на четрикратните световни шампиони. Така Йоги вече има най-много мачове за Германия, но няма да запомни с добро отбелязването на наистина значимото събитие. №1 досега беше Сеп Хербергер.

С очите си той видя, че селекцията му изпитва огромни проблеми, а краят на кризата още не се вижда. Това е шеста загуба на германците в последните им десет срещи, а тази негативна серия влизат и двете поражения на Световното, коствали им незапомнено ранно отпадане.

Снощи гостите имаха добри ситуации в средата на първото полувреме. Но видяха отблизо гол в тяхната врата, дело на защитника Върджил ван Дайк в 30-ата.

По подобен начин се развиваше и второто полувреме - Германия търсеше изравнителен гол, а Холандия разчиташе на контри, които станаха доста опасни към края на срещата.

Всичко приключи в 87-ата минута, когато Мемфис Депай удвои. Малко след това крилото удари и греда. Загубата на маншафта стана много тежка в добавеното време, когато Жоржиньо Вайналдум направи вечерта още по-специална за феновете на Холандия.

В тази "желязна" група Франция има 4 точки, Холандия е с 3, а Германия - 1, от нулевото равенство с "петлите" на старта на турнира.

Снощи България впечатляващо обърна Кипър с 2:1 от 0:1 на стадион "Васил Левски".