"Аз съм сигурна, че това безцеремонно и беззаконно подменяне на кадри и връщане без избори, през задния вход, на ГЕРБ на власт, ще постигне обратния ефект. Много тънкият баланс, в който използваш предимството на властта, но будиш негодуванието на хората, вече е нарушен от страна и на служебното правителство, и на ГЕРБ. Няма как една такава безцеремонност, като подмяната на хора като носни кърпички, да не срещне бунт и негодувание сред редовите граждани."

Това каза Мая Манолова (БСП) пред БНР. Според нея всеки, който не е доказал пълна лоялност към управляващите, може да се притеснява за своето място, което е абсолютно неприемливо.

"Служебното правителство е на път да счупи един рекорд като за две седмици ще подмени кадри в такива размери, в каквито го направи правителството на Пламен Орешарски – за година и два месеца. Не е работа на служебното правителство да се занимава със самоцелни подмени на кадри на всички нива. Служебното правителство има две задачи – да подготви честни избори, и да решава текущи въпроси", каза още Манолова.

Според нея властеният протест прави всичко срещу което самият той протестираше, докато беше на улицата, по един абсолютно безогледен начин, защото се променят не просто кадри, а се реставрират кадрите на ГЕРБ на всички нива". 

Манолова твърди още, че служебното правителство очевидно няма да изпълни най-важната си задача – да подготви честни избори. Тя изтъкна, че правителството не е политически неутрално.

равителство е зависимо от една политическа сила – тази, към която принадлежи и президентът Плевнелиев. Това означава, че има една триада в лицето на Плевнелиев, Близнашки и Бойко Борисов, които в момента подготвят почвата за управление на ГЕРБ, правят го извън правилата. Това, което наистина е изумително е, че професор Близнашки, който иначе е професор по Конституционно право, и една голяма част от трудовете си е посветил на ролята и функциите на служебното правителство, в качеството си на служебен премиер прави точно обратното"смята Манолова.