Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов е против искането на лидера на "Атака" Волен Сидеров за оставки в МВР заради инцидента, станал между съпругата на Сидеров и судански гражданин. Това стана ясно от думите на Каракачанов пред Нова тв.

Каракачанов заяви, че няма основание Младен Маринов да продава оставка като министър. Той допълни, че Сидеров е реагирал емоционално, тъй като става въпрос за инцидент с неговата съпруга.

"Случаят е ясен, а полицията си е свършила работата", каза Каракачанов.

И допълни, че изборът на нов главен секретар на МВР не трябва да е политически.

"Винаги когато има политическа заигравка в МВР, мотивацията спада и ефективността намалява", обясни вицепремиерът.

Той каза още, че за момента се коментират 4-5 имена, но сред тях не е бившият главен секретар на ведомството Светлозар Лазаров.

Каракачанов заяви, че според него коалицията "Обединени патриоти" трябва да се запази за евроизборите. Това било и мнението на Сидеров. Лидерът на ВМРО не се притеснявал от контактите на Сидеров с Николай Бареков.

"Опитите да се правим на прекалено либерални и да променяме законите според европейската конюнктура не водят до нищо добро", каза Каракачанов по повод убийството в Русе.

Според него психопати като обвинения за убийството в Русе няма да се поправят в затвора и затова трябва да останат в него до живот.

"Аз лично съм за връщане на смъртното наказание, но знам, че обществото няма да подкрепи тази идея", каза още Каракачанов.

Според него извършителят на жестокото убийство е продукт на система, според която "гегоизираната част от обществото" смята, че има само права, но не и задължения.

"В България бяха налети над 1 млрд. лева за интегрирането на тези хора, но ефектът е никакъв", каза още Каракачанов.