България загуби за първи път в турнира Лига на нациите - 0:1 срещу Норвегия на стадион "Улеваал" в Осло. Така след три поредни победи, нашите записаха поражение и отстъпиха върха в група 3 на дивизия С.

Двата тима имат по 9 точки, но "викингите" са с по-добра голова разлика - 4:1 срещу 5:3.

"Лъвовете" играха слабо и не успяха да се противопоставят на съперника, който е по-класен, ако се гледат клубовете, в които играят норвежците. Мохамед Елюнуси реализира в 31-ата минута.

Норвегия доминираше изцяло преди почивката и можеше да води с по-голям аванс. България показа повече активност след антракта, но недостатъчно, за да стигне до положителен резултат. 

В другия мач от карето Словения и Кипър направиха 1:1. На нашите предстои домакинство срещу словенците и гостуване на Острова на Афродита. Норвегия ще играе на чужд терен срещу тези два тима.

Още от първите минути скандинавците дадоха да се разбере, че ще търсят реванш за загубата на ст. "Васил Левски" с 0:1. Те и тогава започнаха срещата по-добре. Заредиха опасности пред Пламен Илиев с атаки на скорост и добър, комбинативен футбол. В 10-ата минута Джошуа Кинг пропусна пред празна врата.

Последваха пропуски на Кинг и Елюнуси. Така логично се стигна до попадението в 31-ата, дошло след добре изплетена атака отляво и прострелно центриране успоредно на голлинията.

През второто полувреме Петър Хубчев направи промени, защитникът Божидар Чорбаджийски отстъпи на Радослав Василев, който отбеляза победния гол срещу същия съперник в София.

България имаше добра възможност в 56-ата минута, когато топката не попадна в целта при удар на Ивелин Попов. Атаките на Норвегия обаче продължиха да бъдат далеч по-опасни.

В 83-тата Джошуа Кинг направи пореден невероятен пропуск. Норвегия спечели напълно заслужено с 1:0, но битката за първото място продължава. Неприятно е, че "лъвовете" получиха цели шест жълти картона.