Предприемачът милиардер Ричард Брансън си припомни времето на секс, наркотици и рокендрол, добавяйки звезда на Холивудската алея на славата към отличията си, предаде Ройтерс. 

68-годишният бизнесмен бунтар, който е силата зад начинанията на "Върджин груп" в авиокомпании, музикални магазини и космически пътувания, откри звездата си с помощта на певците Ланс Бас и Бен Харпър, двама от множеството музиканти на "Върджин рекърдс".

"Да се управлява завукозаписна компания може да е голяма забава и, да, това включваше секс, наркотици и рокендрол", каза Брансън. 

Бизнесменът, посветен в рицарско звание от британската кралица Елизабет Втора през 2009 година, развесели множеството почитатели, събрали се за церемонията в Холивуд, с разкази как извел Джанет Джексън на разходка с балон с горещ въздух, за да я съблазни да се присъедини към "Върджин", как приютил британския певец Бой Джордж, докато той се опитвал да се отърве от зависимостта си към хероина и как се срещнал гол с китариста на "Ролинг стоунс" Кийт Ричардс. 

Брансън разказа, че особено много се зарадвал да привлече "Ролинг стоунс" към "Върджин рекърдс" през 1992 година. 

"Казаха ми, че онази нощ сме направили парти, което никой от нас не може да си спомни", подхвърли Брансън. 

Предприемачът основава "Върджин рекърдс" през 1972 година, избирайки името като признание за липсата си на опит в бизнеса.

Компанията се развива, привличайки някои от най-големите имена в музикалния бранш като "Спайс гърлс", "Секс пистълс" и Рой Орбисън, преди да бъде продадена през 1992 година, за да се финансира авиокомпанията на Брансън "Върджин Атлантик".

Почитателки на Брансън го поздравяват на Алеята на славата.