Засилено полицейско присъствие има тази сутрин в пловдивската “Шекер махала”. Вече пет автомобила на жандармерията пристигнаха заради събарянето на 15 незаконни постройки. На място са десетки униформени.

Там е и кметът Иван Тотев.

Разрушаването трябваше да е започнало рано тази сутрин, но началото бе отложено заради напрегнатата обстановка.

Местните опитват да блокират пътя и заплашват, че ще застанат до къщите си, когато багерът навлезе там. Други пък сами започнаха да бутат постройките си.

Те са на улица “Напредък” - от външната част.

Според "Дарик" над 10 са незаконните постройки, които ще бъдат съборени през тази седмица в пловдивския район „Северен“. 9 от тях са жилищни. Освен тях багери ще съборят магазин, гараж на ул. “Напредък” и конюшна на ул. ”Деница”.

За акцията съобщи още в петък районният кмет Ральо Ралев. Той беше категоричен, че остава безкопмпромисен към незаконното строителство в района и подчерта, че заповедите за премахването на постройките, готови за изпълнение, са над 100.

През миналата седмица принудително се събориха две жилищни сгради с масивна ограда, заграждащи тротоар, сграда с метален навес, още два навеса, както и две стопански постройки, разположени по северната част на ул. “Дилянка” в района.

Преди дни такава акция имаше и в друг пловдивски квартал - “Столипиново”. Тогава бяха отстранени незаконни търговски обекти.

Сградите са без документи и са построени на общинска земя. Някои изгоряха миналата Коледа, но бяха възстановени.