В авторско есе, публикувано в списание „Ню Йорк Таймс“, актрисата Никол Кидман разказва как е срещнала Том Круз, когато двамата били избрани да играят във филма Days of Thunder, и се оженили през 1990 г. Круз и Кидман осиновяват момче и момиче, но след 11 години бракът им приключва. Днес Кидман е омъжена за кънтри певеца Кийт Ърбан, с когото имат две дъщери - и обикновено избягва темата за бившия си съпруг.

„Не обичам да говоря за брака си с Том Круз, защото сега съм омъжена за голямата си любов, и би било някак си неуважително“, пише Кидман.

„Трябва да споделя - продължава тя, че бях само на 22 и този брак определено не ми даде власт, на пък ми даде нещо много ценно - защита.

Омъжих се по любов, но като жена на човек с изключителна власт се оказах предпазена от опити за сексуален тормоз. Аз работех, но бях защитена, като в пашкул. След развода, вече на 33, ми се наложи отново „да порасна“.“

Никол Кидман повдига темата за сексуалния тормоз покрай новата си роля - актрисата ще се превъплъти в журналистката Гретхен Карлсън във филм за Роджър Айлс, бившия президент и главен изпълнителен директор на „Фокс нюз“.

Карлсън завежда дело за сексуален тормоз срещу Айлс през 2016-а и получава $20 милиона обезщетение, както и публично извинение от компанията-майка на „Фокс“ - „20th Сенчъри Фокс“. Айлс, който напуска компанията седмици, след като обвиненията на Карлсън придобиха публичност, почина през 2017 г.

Кидман пише, че и тя е имала подобни преживявания, но не иска да ги сподели в списанието.

Искам да се възползвам от опита и емоциите си, а не само да говоря за сексуалния тормоз“, посочва тя.

"Площад Славейков"