Херцозите на Съсекс принц Хари и съпругата му Меган се намокриха и бяха посрещнати от проливен дъжд при срещата си със засегнати от сушата австралийски фермери, предават световните агенции.

Кралската двойка е на официално посещение в страната континент. Тяхната програма по време на визитата включва и среща с фермери от град Дубо, силно засегнати от засушаването.

Херцозите на Съсекс шеговито бяха посрещнати от домакините с благодарности, че са докарали дъждовното английско време и в австралийската пустош.

Съпругата на принц Хари Меган беше изпекла в Сидни бананов кекс, който  подари на фермерско семейство край град Дубо в югозападната част на страната. Местните селскостопански производители с мъка изхранват своя добитък заради 2-годишната суша.

Пороен дъжд започна да вали, когато бременната херцогиня и принц Хари пристигнаха в парка на гр. Дубо, за да присъстват на пикник, организиран в тяхна чест. Кметът на града Бен Шийлд се пошегува, че "английското време, което са донесли със себе си кралските особи, ще даде глътка въздух на изстрадалите фермери".

След дъжда изгря и искрящо слънце.