"Всяка една от партиите в управляващата коалиция има ангажимент към управленската програма", заяви убеден лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в кулоарите на парламента днес. 

Според него дрязгите между Валери Симеонов и Волен Сидеров, довели до сваляне на доверието на НФСБ от лидерата на Атака като председател на ПГ на ОП, е проблем на малката коалиция. 

"Имало е винаги леко различни мнения при колегите от ОП. Смятам, че това е тема, която те трябва да решат, аз мога да кажа, че това, което ние имаме като ангажимент, е да изпълним всичко, залегнало в управленската ни програма и коалиционното споразумение между ГЕРБ и ОП", заяви той. 

И добави, че естествено, ГЕРБ се притесняват от случващото се между техните партньори, но повтори тезата си, че не трябва да разговарят през медиите, а помежду си. 

"Смятам, че различното мнение не означава по никакъв начин, че това е разпад на коалицията, а казваме, че до момента няма партия, която се е отказала да изпълнява коалиционното споразумение", добави той. 

И отбеляза, че последно е разговарял със Сидеров в неделя, по повод отменянето на коалиционния съвет, за който нямало толкова важни въпроси в сравнение с ангажиментите на партньорите. 

Цветанов каза още, че няма движение по темата за нов главен секретар на МВР. На въпрос за искането на Волен Сидеров Светлозар Лазаров да заеме поста, той заяви:

"Това за пръв път го чувам"

Цветанов отбеляза още, че вече има убедителни доказателства за случая "Скрипал" и България трябва да възприеме позицията на западните държави по темата. Но не поясни дали това означава гонене на руски дипломати - това било работа на изпълнителната власт.