Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов прекрати споровете за това каква точно е причината той да се залее с кофа с ледена вода и така да се включи в популярната световна вълна "Ice Bucket Challenge". В разпространеното вчера видео бившият вътрешен министър казва, че прави това за „инициативи, свързани с благотворителност за децата с аутизъм“. Някои обаче чуват „аутУизъм“, а други „алтруизъм“. Това предизвика серия от иронични коментари в социалните мрежи.

Аутизъм, - уточни Цветанов – Аз съм участвал в много подобни кампании. Фандъкова, Ники Кънчев също. Това е една много добра благотворителна инициатива. Самият факт, че го коментираме в студиото, значи че сме постигнали достатъчно много“, отговори бившият вицепремиер в студиото на бТВ.

Цветанов обяви, че дарява 1000 лева за каузата, а същото ще направят и предизвиканите от него Станислав Иванов, Ирена Соколова и Калин Каменов.

„Тримата приеха – Станислав Иванов снощи го е направил в неговия си апартамент, а другите двама предстои“, обяви Цветанов.

Очаква се те също да предизвикат по трима свои колеги и „ледената кофа“ да обхване все по-голяма част от актива на партията.

ГЕРБ организира още в началото на годината конференция по проблемите на децата с аутизъм, а депутати на партията са участвали в отделни инициативи по темата.