Северин Красимиров, заподозрян за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова, ще получи служебен защитник, определен му от адвокатската колегия в Русе, след като шестима защитници си направиха отвод.

Ако близките му не успеях да му намерят, Красимиров има възможност да упълномощи и друг адвокат. Очаква се да му бъдат назначени и психиатрични експертизи.

Той ще пристигне днес по обяд в Русе, след като беше екстрадиран от Германия и пристигна вчера с полет оттам.

По данни на съдебната охрана, според техни вътрешни инструкции, през нощта не се превозват задържани. Именно по тази причина се очаква Красимиров да бъде доведен в ареста в светлата част на деня, съобщи БНТ.

Тялото на 30-годишната водеща в местна телевизия в Русе бе открито край Дунав, като по информация на МВР жената е била изнасилена и убита. Северин Красимиров напуснал България ден след убийството и отишъл в Германия, където живее майка му и доведеният му баща. Там е бил и арестуван.

По информация на германския съд на 10 октомври при разпит от германските власти, Красимиров признал, че под силното въздействие на алкохол и наркотици се спречкал с жертвата, която не познавал преди, ударил я по лицето и я хвърлил в храстите наблизо. Но отрекъл да е изнасилил Маринова и заявил, че не искал да я убива.

ДНК-профилът му съвпада със следите, открити по тялото на Маринова, а в дрехи в дома му в Русе са открити следи от кръвта на журналистката. Българската прокуратура вече обяви, че са му повдигнати две обвинения – за изнасилване и за убийство по особено жесток начин.