Престрелка се разрази миналата нощ на VIP парти в Лос Анджелис, където вървяла баровската вечеринка, организирана от 25-годишния певец Крис Браун по случай предстоящата церемония на Video Music Awards (VMA).

Порталът TMZ предаде, че след изстрелите са пострадали поне трима души, но мъртви няма. Засега. Един от пострадалите е в критично състояние, а е прострелян и известният продуцент Шуг Найт. Той бързо е откаран в болница, където е опериран. Самият Крис Браун се разминал без дупки между татуировките си, защото охраната му светкавично го евакуирала на безопасно място.

Припомняме, че Крис Браун стана известен покрай факта, че беше гадже на певицата Риана, но се разделиха с нея, след като той я преби грозно преди години.

Полицията е арестувала стрелците и се води разследване.

Според разкази на присъстващи в клуба 1OAK в Западен Холивуд, Крис Браун (той е в пробация след скорошното си излизане от затвора) е бил цел на нападението. Вместо него обаче куршумите отнесъл основателят на лейбъл Death Row Records Шуг Найт. Уцелен е два пъти – в ръката и в стомаха. 

„Буквално не мога да повярвам на какво станах свидетелка току-що. Някой стреля по Крис Браун в 1oak. Нямам думи. Моля се за всички ранени. Честно, още не мога да повярвам какво се случи“, написа потресената рапърка Кейти Клендън в Туитър.

Актрисата Тайсън Бекфорд и Апъл ди Ал от групата Black Eyed Peas също били на партито и се спасили посредством залягане на пода.
Наоколо бил и тийн идолът Джъстин Бийбър, но му няма нищо, освен стрес.

По-късно Крис Браун също проговори за инцидента. „Разочароващо е, че ние като общество не можем да се забавляваме без кавги“, написа бившият затворник в социалната мрежа.