Антонио Конте е първи избор на "Реал" (Мадрид) за нов треньор - заместник на изправения до стената Юлен Лопетеги, пише италианският в. "Кориере дело спорт". Според изданието представители на еврошампиона дори са провели разговор с Конте, който до миналата пролет беше начело на "Челси".

"Реал" стартира сезона много слабо, като записа три загуби в последните си четири двубоя. Според мадридската преса Лопетеги има три мача, за да убеди клубния си бос Флорентино Перес, че става за една от най-тежките позиции във футбола.

В събота "белите" приемат "Леванте" в Ла Лига, а след това и "Виктория" (Пилзен) в Шампионската лига. Във фокуса, разбира се, е третият опонент в тази серия - "Барселона". "Ел класико" е на 28 октомври на "Камп Ноу" и ако Лопетеги и "Реал" си тръгнат победени от там, нищо чудно да се стигне до раздяла.

Преждевременно уволнение ще е много лош сценарий за Юлен Лопетеги. Той беше освободен от селекционерския пост на Испания два дни преди началото на Световното в Русия. Причината е, че дни по-рано се бе разбрал с "лос меренгес", а клубът се похвали и реално подложи бананова кора на бившия вратар.

"Реал" отново не направи значими трансфери през лятото и изпитва трудности във всички линии, като се почне от защитата. Отразява се и липсата на продадения на "Ювентус" Кристиано Роналдо.

Антонио Конте е безработен. Той направи "Челси" шампион на Англия през миналата година, но след това влезе в противоречия с шефове на клуба, пък и лондонските "сини" забуксуваха, така уволнението се очерта още преди края на сезона.