Тримата младежки национали, позволили си волности на летището във Франкфурт, ще бъдат наказани от БФС, става ясно от съобщение на официалния сайт на централата.

Георги Йомов ("Славия"), Наско Милев ("Витоша" Бистрица) и Венцислав Керчев ("Ботев" Враца, преотстъпен от "Лудогорец") подкарват мотокар за превозване на хора със затруднено придвижване в терминал на едно от най-големите летища в света. Подвиквайки, подканят хора да се отстранят от пътя им.

Това стана след загубата от Люксембург с 0:1 в евроквалификация. Тимът финишира на пето място в групата си и остана далеч от Евро 2019.

Те се похвалиха с видео в социална мрежа, така постъпката им получи известност. Комисията по етика и феърплей на БФС, начело на която е бившият директор на националната полиция генерал Васил Василев, се сезира и привиква триото на 23 октомври. Младите футболисти, родени пред 1996-а и 1997 г., ще бъдат наказани по дисциплинарния правилник.

Ето какво точно гласи съобщението на сайта на БФС:

"Комисията по Етика и феърплей към Българския футболен съюз се самосезира на базата на качени видеоматериали в социалните мрежи, впоследствие излъчени и от български телевизии, и на свое извънредно заседание във вторник, 23 октомври от 10:00 часа ще изслуша обясненията на трима футболисти от националния отбор до 21 г. – Георги Йомов, Венцислав Керчев и Наско Милев. Комисията и ръководството на БФС изразяват своето възмущение от поведението на тримата футболисти на летището във Франкфурт и заявява, че виновниците за уронването на престижа на националните отбори по футбол на България ще бъдат наказани с цялата строгост на Дисциплинарния правилник на Българския футболен съюз."

И тримата футболисти играят редовно в клубовете си.

Георги Йомов е юноша на "Левски" и внук на прочутия Тодор Барзов. Преди няколко години нашумя с това, че баща му го откупи от "сините" - плати задължителната за юноша компенсация, така Йомов премина в "Славия" без пари. На финала за Купата на България атакуващият халф вкара решителната дузпа във вратата на "Левски" и "белите" вдигнаха трофея.

Венцислав Керчев е кадър на "Лудогорец", той редовно играеше за "орлите", когато имаше изискване във всеки отбор да започва поне един футболист до 21 г. Сега е в "Ботев" (Враца), играе като централен защитник.

Състезателят на "Витоша" (Бистрица) Наско Милев е нападател, юноша на "Ботев" (Пловдив), който мина през "Славия", след като излезе от "Коматево".