Николай Бареков и Волен Сидеров готвят ново патриотично обединение за евровота, съобщи пресцентърът на Барековата партия "Презареди България".

"Стремим се към спечелването на четири мандата, - категоричен бе Николай Бареков. - Очаквам ВМРО и много други формации да се присъединят към разговорите за голямото патриотично обединение."

Любопитни са изискванията към бъдещите партньори в обединението. Първото условие е защита на консервативните ценности, семействата и свободата, второто - защита на социалните права на гражданите, най-вече майки и деца, и третото - подписване на меморандум срещу расизма, ксенофобията, и, както се изразяват от "Презареди България", "антисемизма" (вероятно имат предвид антисемитизма - бел.ред.).

Условието е любопитно поради факта, че Волен Сидеров е осъждан за расистки изказвания срещу етнически турци, глобяван от КЗД за обиди към българските роми, учавствал е в нападение срещу софийска джамия и е известен със защитата си:

"Мангал" е неутрален синоним на "циганин".

Николай Бареков твърдеше през 2014 г., че "циганите ме предадоха" на изборите, защото е отказал да им плаща. И е заявявал за българските роми:

"Срещу отказ от българско гражданство държавата може да ги извози с големи пътнически лайнери директно до Делхи и истинската им родина."

"Атака" официално е подала молба за членство в европейската консервативна партия АКРЕ в Кишинев, Молдова, съобщават още от "Презареди България". Президентът на АКРЕ Ян Захрадил заявил, че е уверен в успеха на бъдещия съюз, особено след като лично се е уверил в потенциала за успех на Бареков и Сидеров в София миналата седмица. 

Пред консерваторите Сидеров се похвалил с изборните си успехи и журналистическата си кариера.

"На идващите европейски избори със съдействието и помощта на Николай Бареков, на който благодаря, че ме покани, аз мисля, че постижимото число депутати, които можем да вкараме, е четири човека. По този начин ние ще увеличим семейството на консерваторите, защото аз съм сигурен, че утре Европа ще се управлява от консерватори и десни центристи така, както сега България се управлява от патриотичната формация, чиято парламентарна група оглавявам и партия ГЕРБ, която е член на ЕНП. Смятам, че това е бъдещето на Европа - либералите и социалистите ще отиват надолу, ние ще бъдем нагоре", заявил лидерът на "Атака".