"Челси" и "Манчестър Юнайтед" направиха 2:2 в най-вълнуващия мач от 9-ия кръг на английската Висша лига. Домакините стигнаха до равенството в последните секунди и останаха непобедени от началото на сезона.

Краят на двубоя на "Стамфорд Бридж" бе нервен и едва не доведе до сбиване с участието на Жозе Моуриньо. След гола на Рос Баркли в 6-ата минута на добавеното време, щабът на "сините" се зарадва бурно и човек от скамейката ликуваше точно пред португалеца. Явно афектиран от лошия за тима му край, Специалния скочи и тръгна на саморазправа с един от асистентите на треньора Маурицио Сари.

Все пак до сблъсък между двамата не се стигна, но напрежение имаше и на терена между футболистите, така срещата бе прекъсната за няколко минути.

Началото на двубоя не предващаваше такъв развой - бе изцяло за "Челси". Антонио Рюдигер откри резултата с глава в 21-ата минута, а макар и да нямаше много чисти голови ситуации лондонският тим контролираше събитията на терена. "Юнайтед" бе плах и направо анемичен в атака.

В 55-ата минута Антони Марсиал изравни при положение, в което на тревата пред вратата на домакините имаше паднал футболист на "Челси", на съдията Майк Дийн не спря играта.

В тези минути обаче "червените дяволи" бяха по-добри, акциите им вече напипваха слаби места в отбраната на "Челси". В 73-тата Марсиал, който за момента отхвърля нов договор с клуба, реализира за 2:1. И манчестърци повярваха в победата на стадион, на който играят трудно, пък и съперникът сега ги превъзхожда.

Няколко спасявания имаше Давид де Хеа. В края "Челси" натисна, а "Юнайтед" се огъна сериозно и в интерес на истината 2:2 можеше да стане и по-рано. Течаха последните секунди, когато Баркли бе точен при разбъркване за едно справедливо равенство.

"Челси" води с 21 точки, но "Манчестър Сити" и "Ливърпул" играят по-късно днес (те имат по 20 т.). "Юнайтед" е осми с 14 пункта.