"Лудогорец" изтръгна 2:1 от "Левски" в големия сблъсък от 12-ия кръг на Първа лига и поведе в класирането с 29 точки. "Сините" имат 28, а ЦСКА-София е с 25 и мач по-малко. Отборът на Славиша Стоянович бе свален от върха. В неделя "червените" приемат "Етър".

Това бе последният мач на бразилеца Пауло Аутуори начело на шампионите. Той си тръгва, постът му заема неговият първи асистент Антони Здравков.

Двубоят се игра пред доста публика на "Лудогорец арена", но стадионът не бе пълен - само секторът с феновете на гостите бе наистина изпълнен докрай.

Началото на срещата бе за домакините. Натанаел отправи опасен удар, а малко след това Клаудиу Кешеру очудващо не откри резултата. В 11-ата минута съдията Георги Кабаков пожали Милош Цветкович от "Левски", който заслужаваше директен червен картон за брутално нарушение.

Постепенно "сините" изравниха играта и започнаха да застрашават Ренан дос Сантос. Станислав Костов имаше възможност да стреля с глава, но е уцали вратата. "Левски" имаше още няколко добри атаки и не позволяваше на съперника да застрашава Мартин Полачек.

Стражът на столичния тим обаче беше несигурен и това личеше при удари към него. В 34-ата минута "орлите" разиграха добре, Натанаел шутира, Полачек изби в краката на Джоди Лукоки и холандецът откри - 1:0.

Тук "Лудогорец" на свой ред получи предимство и то не само на таблото. При шут на Натанаел топката облиза напречната греда. "Левски" отвърна с пропуск на Давиде Мариани. В добавеното време на първото полувреме "зелените" нанесоха нов удар при грешка на Хали Тиам, асистенция на Кешеру и техничен завършващ удар на Вандерсон - 2:0.

Домакините стартираха по-добре и втората част. Можеше да се стигне и до 3:0. Вместо това обаче "Левски" намали с деветия гол на Станислав Костов за сезона - 1:2. "Сините" направиха отлична акция, при която Хали Тиам проби и поднесе топката на Костов, като се реабилитира за грешката си по-рано.

В следващите минути "Левски" "стъпи на газта" и бе близо до равенството. В 63-тата минута феновете на тима от "Герена" може би виждаха как топката влиза в мрежата на Ренан след страхотен удар на Габриел Обертан. Кълбото обаче тресна гредата отвътре и мина успоредно по голлинията. Гостите имаха и други възможности - преди това.

Към края на срещата "Лудогорец" успя да възстанови баланса и спечели. "Левски" отново се опря сериозно на "орлите" и показа, че ще е сериозен опонент в битката за титлата. Малко не стигна на столичния тим да си тръгне поне с точка от Разград - напълно я заслужаваше. В края на срещата имаше и нерви, напълно логично за мач на върха.